MS Inspire, dag 1

Vår VD, Anders Kingstedt, befinner sig i fredags i Las Vegas för Microsofts årliga partnerkonferens, ”Inspire”. Här summerar Anders sina intryck från dag 1.

Årets partner-konferens går alltså av stapeln i heta Las Vegas, mitt i semestertider 16-19 juli. I år är det totalt 40 000 deltagare, eftersom man också kör Microsofts intern-konferens för anställda ”Ready” samtidigt. Många köer blir det…Som vanligt inleddes konferensen med ”keynote” på T-Mobil arena, en jättearena för bl a basketboll och ishockey (Las Vegas var som bekant mot ”Capitals” från Washington DC). Några intryck från förmiddagen:

 • Microsoft menar att ”tjänster” är vägen framåt. Speciellt ”managed services”. Detta kopplar givetvis till andra viktiga hörnstenar i Microsoft strategi som t ex:
  • ”Intelligent Cloud”
  • ”Intelligent Edge”
 • ”Automation” blir allt viktigare. Traditionella affärsmodeller som timbaserade ersättningsmodeller är inte längre hålbara, menar IDC och Microsoft.
 • Man pratar fortfarande mycket om behovet av innovation och ”disruptiva” affärsmodeller.
 • Självfallet får AI i många olika former stort utrymme. Jag pratade med en av de ansvariga bakom en AI-app för funktionshindrade (bl a blinda) som är superintressant – ”Seeing AI” (kan laddas ner på Appstore men finns inte för Android). ”Translator AI” är en annan högintressant app som bl a används av döva/hörselskadade, men har många olika tillämpningsområden.
 • Samverkan och partnerskap (”nätverksekonomi”) är viktigt för framgång menar Microsoft.
 • På scenen under keynote fick vi lära oss hur Carlsberg använt Microsoft Cloud, AI, IoT och machine learning för att utveckla sin verksamhet. Carlsberg fick stort utrymme och gjorde ett riktigt bra jobb på scenen.
 • Azure (och förstås Office 365) är motorn i Microsofts framtida satsning. Ännu så länge har man inte pratat så mycket om Dynamics 365, men det kommer längre fram i veckan (Satya Nadella, Microsofts VD, talar på onsdag under keynote.)

Övrigt: logistiken dag 1 ett har fungerat ovanligt dåligt och det var t ex nästa slagsmål om det lilla som erbjöds till frukost före keynoten. Mycket ovanligt för MS-evenemang.

 


Kontakta oss på Mjukvarukraft

Tveka inte att höra av dig till oss i formuläret nedan