MS Inspire, dag 2

Dag två av Microsoft partner-konferens ”Inspire” i Las Vegas fortsatte i stort på samma tema som dag 1; mycket kring Azure och mycket kring AI. Bäst för dagen? Troligen Reggie Watts! Reggie inledde dagen med ett humoristiskt inslag där han bl a lovade nya produkter ”Q6, 2025” :-). Ett klipp med Reggie här.

Under förmiddagens ”keynote” visades nyheter som t ex ny version av ”Azure Stack”, som är lite förenklat Microsofts ”privata moln”, dvs. möjligheten att använda molnteknologi utan att gå utanför den egna organisationen. Under keynote presenterades också ”Azure Migrate”, en uppsättning verktyg som gör det möjligt att få hjälp med att migrera säkert och tryggt till Microsoft moln, Azure.

”Microsoft Cloud” används av 90% av ”Fortune 500”-företagen fick vi också veta.

Och, som sagt, AI är en viktig hörnsten i Microsofts satsning på innovation. Ett tips som gavs var att börja med Azure AI Services som erbjuder en rad ”out-of-the-box”-lösningar som kan användas utan stora utvecklarinsatser. Jag pratade med en svensk partner som byggt mobillösningar baserat på AI-verktyg för realtids-översättning av språk med framgång.

Några reflektioner:

  • Windows 10 och i övrigt server-produkter får väldigt lite utrymme
  • Överhuvudtaget allt som inte är ”Cloud” behandlas lite och få sessioner handlar om ”IT 1.0”

Imorgon onsdag kommer Satya Nadella, Microsoft CEO, att hålla i keynote. Något som jag ser fram emot.

– Anders Kingstedt, VD, Mjukvarukraft


Kontakta oss på Mjukvarukraft

Tveka inte att höra av dig till oss i formuläret nedan