Nedslag i verkligheten, #1

I ett försök att spegla hur det är att jobba som konsult på Mjukvarukraft kommer jag under våren att publicera ett antal korta reportage från mina kollegors respektive uppdrag. Min förhoppning är att detta kommer att ge en insikt i både hur det är att jobba som konsult hos oss men också hur vi bidrar till våra kunders framgångar genom vårt kunnande. Först ut är Stefan Sporre som sedan tre månader gör uppdrag som utvecklare hos VW Group Sverige i Södertälje.

Stefan har under sin tid VW bl a varit med och tagit fram ett nytt system för vagnskadehantering. Stefan jobbar i Microsoft-miljö med bl a C#, WPF och Entity Framework. Stefan: ”– Det är både utvecklande och stimulerande att ha uppdrag här på VW. Det som har varit kul från start är att jag kan bidra med mitt kunnande och mina tidigare erfarenheter. Jag trivs också jättebra med ”teamet” som består av både anställda och andra konsulter. Man jobbar med agila metoder vilket passar mig bra. Visst är resorna en utmaning (reds anmärkning: Stefan bor i Jakobsberg!). Men Mjukvarukraft och min uppdragsgivare har kommit överens om en viss arbetstidsreduktion vilket underlättar för mig.

För mig var det roligt att återvända till VW där jag agerat försäljare i omgångar över åren. Och faktum är att åtminstone en av mina före detta kollegor ännu är kvar på uppdrag hos VW, vilket kanske understryker att det rör sig om en trevlig och konsult-vänlig arbetsplats.

På bilden syns en glad Stefan Sporre på sin arbetsplats hos VW i Södertälje.

– Anders Kingstedt